Sanitair Beringen. Badkamerrenovatie met inloopdouche - uw sanitaire installatie van a tot z.

Sanitaire installatie

Ben je aan een nieuwe sanitaire installatie toe, of begin je aan een totaalrenovatie? Met haar jarenlange ervaring heeft de sanitaire wereld geen enkel geheim meer voor Nicole van Hunicon. Zij staat je bij met raad en daad, terwijl onze ervaren vakmannen zorgen voor de perfecte installatie.  Zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten zijn helemaal ons ding.

We leggen voornamelijk de klemtoon op een persoonlijk klantencontact, gecombineerd met een realisatie die de perfectie nastreeft. Ons team staat alvast volledig klaar. Eén oog is gericht op duurzaamheid en het andere op een naadloze integratie in je woning. Dit alles wordt volledig afgestemd op basis van jouw voorkeuren.

Wat is een sanitaire installatie?

Een sanitaire installatie verwijst naar het systeem van leidingen, fittingen, apparaten en accessoires dat wordt gebruikt voor de distributie van water en de afvoer van afvalwater in een gebouw. Het doel van een sanitaire installatie is om te voorzien in de behoeften van drinkwater, persoonlijke hygiëne en het afvoeren van afvalwater. Hier zijn enkele van de belangrijkste elementen van een sanitaire installatie:

  1. Watervoorziening: Dit omvat leidingen en fittingen die schoon drinkwater leveren aan verschillende punten in een gebouw, zoals kranen, douches en toiletten.

  2. Sanitaire toestellen: Dit zijn de apparaten die water gebruiken, zoals toiletten, wastafels, badkuipen en douches.

  3. Afvoersysteem: Dit bestaat uit leidingen en fittingen die het gebruikte water en afvalwater afvoeren naar het rioolstelsel of een septic tank.

  4. Ventilatiesysteem: Een goed sanitaire installatie omvat ook een ventilatiesysteem om te voorkomen dat schadelijke gassen zich ophopen in leidingen en om de goede werking van het afvoersysteem te waarborgen.

  5. Waterverwarming: In sommige gevallen kan een sanitaire installatie ook een waterverwarmingssysteem omvatten, zoals een boiler of een doorstroomverwarmer, om warm water te leveren voor badkamers en keukens.

Het ontwerp en de installatie van sanitaire systemen moeten voldoen aan de bouwvoorschriften en normen om een veilige en efficiënte werking te garanderen.

Hunicon sanitair

Sanitaire werken: uitgevoerd volgens goed vakmanschap

Goed advies

Alles start bij een goed gesprek. Waar heb jij nood aan en wat vind je nu écht belangrijk? Het zijn slechts enkele vragen die allesbepalend zijn. Niet alleen voor het ontwerp maar ook voor de uitvoering. Op basis daarvan geven we je een goed gefundeerd advies, afgestemd op je voorkeuren en het budget.

Samen naar de toonzaal

Ben je tevreden met het ontwerp én ons prijsvoorstel? Dan ondersteunen we je nog verder. Zowel bij de uitvoering als de keuze van alle materialen, toestellen, … Indien je dat wenst gaan we mee naar de toonzaal om je te adviseren. We geven je alle informatie zodanig dat je zelfstandig een juiste keuze kan maken.

Persoonlijke opvolging

Nicole zorgt, telkens opnieuw, voor een persoonlijke opvolging van de werf zodat alle werken vlot en efficiënt verlopen. Er wordt nauw contact gehouden met de installateur en jou als klant. Nicole is steeds jouw centrale aanspreekpunt. Heb je een vraag, zit je met twijfels, … Nicole staat voor je klaar.

Voor onze installaties gebruiken we merken zoals

Sanitaire installatie en badkamerrenovaties gaan perfect hand in hand: enkele realisaties

Een goed functionerende sanitaire installatie is van cruciaal belang bij een badkamerrenovatie, omdat het de basis vormt voor een comfortabele en functionele badkamer. Hier zijn enkele redenen waarom de sanitaire installatie belangrijk is:

  1. Waterdistributie: De sanitaire installatie voorziet in de distributie van schoon water naar verschillende punten in de badkamer, zoals kranen, douches en toiletten. Een efficiënt watersysteem zorgt voor voldoende waterdruk en een constante toevoer, wat essentieel is voor dagelijkse activiteiten zoals douchen en handen wassen.

  2. Afvoer van afvalwater: Het afvoersysteem zorgt ervoor dat gebruikt water en afvalwater veilig en effectief uit de badkamer worden afgevoerd. Een goed ontworpen afvoersysteem voorkomt verstoppingen en zorgt voor een vlotte afvoer.

  3. Sanitaire toestellen: Tijdens een badkamerrenovatie worden vaak nieuwe sanitaire toestellen geïnstalleerd, zoals toiletten, wastafels en douches. Het correct installeren van deze toestellen is van vitaal belang voor hun optimale werking en duurzaamheid.

  4. Comfort en gemak: Een goed ontworpen sanitaire installatie draagt bij aan het comfort en gemak in de badkamer. Dit omvat zaken zoals de positionering van kranen, de keuze van douchekoppen en het correct installeren van sanitaire toestellen voor een optimale gebruikservaring.

  5. Energie-efficiëntie: In sommige gevallen kan de sanitaire installatie ook worden geoptimaliseerd voor energie-efficiëntie, bijvoorbeeld door het installeren van waterbesparende kranen of een energiezuinige waterverwarmer.

Een grondige beoordeling en mogelijk een upgrade van de sanitaire installatie tijdens een badkamerrenovatie is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat de vernieuwde badkamer niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en duurzaam. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring en vakkennis om verstandig te renoveren en de juiste investeringen te doen. 

Hunicon vorm

Klaar om jarenlang te genieten van je sanitaire installatie?

Met 30 jaar ervaring is jouw project in goede handen bij Nicole. Nadat we jouw wensen kennen, wordt er een plan opgesteld. Vervolgens ontvang je een gedetailleerde offerte. Tevreden? Dan wordt het werk aangevat. Vervolgens zorgt Hunicon voor een perfecte oplevering, inclusief een onberispelijke klantenservice.

Naast de begeleiding van sanitaire werken
kan Hunicon jou ook helpen met