Badkamerrenovatie met inloopdouche - hoeveel kost het renoveren van een badkamer. Sanitair Leopoldsburg

Hoeveel kost het renoveren van een badkamer?

Gemiddeld genomen kan een badkamerrenovatie in België variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s, afhankelijk van de complexiteit en de gewenste afwerking. Elke goede start begint met een specialist die werkt vanuit jouw budget én dit respecteert. Hieronder volgen de belangrijkste factoren die de prijs bepalen.

De kosten voor het renoveren van een badkamer variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de renovatie, de gebruikte materialen, de arbeidskosten, de locatie en eventuele extra’s die je wilt toevoegen. Hier zijn enkele van de belangrijkste kostenposten om in overweging te nemen:

  1. Sanitaire voorzieningen: De kosten van nieuwe sanitaire toestellen, zoals toiletten, wastafels, douches, badkuipen en kranen, kunnen aanzienlijk variëren op basis van het merk, het materiaal en het ontwerp.
  2. Tegels: De kosten van vloer- en wandtegels, evenals de installatiekosten, kunnen een aanzienlijk deel van het budget uitmaken. Luxe tegels of mozaïektegels kunnen duurder zijn.
  3. Vloerverwarming: Als je vloerverwarming wilt installeren, zal dit de kosten van de renovatie verhogen. Vloerverwarming wordt echter vaak beschouwd als een waardevolle toevoeging aan een badkamer.
  4. Loodgieterswerk: Het verplaatsen of upgraden van leidingen en afvoeren kan extra kosten met zich meebrengen. Loodgieterswerk omvat ook de installatie van nieuwe sanitaire voorzieningen.
  5. Elektrisch werk: Als je nieuwe verlichting, stopcontacten of andere elektrische apparatuur wilt installeren, zullen de elektrische werkzaamheden ook een deel van het budget innemen.
  6. Badkamermeubels: De kosten van badkamermeubels, zoals kasten en spiegels, moeten ook worden overwogen.
  7. Arbeidskosten: De arbeidskosten van professionals, zoals loodgieters, tegelzetters, elektriciens en aannemers, zijn een belangrijk onderdeel van het totale budget.
  8. Ontwerp en planning: Als je een professionele ontwerper inhuurt of specifieke ontwerpelementen wilt toevoegen, kunnen deze kosten ook worden opgenomen.

Maar hoeveel kost het renoveren van een badkamer nu eigenlijk? Gemiddeld genomen kan een badkamerrenovatie in België variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s, afhankelijk van de complexiteit en de gewenste afwerking. Wil je een concreet antwoord? Neem contact met ons op en Nicole maakt je wegwijs in de bonte wereld van het verbouwen.

Hunicon vorm
Badkamerrenovatie met inloopdouche - hoeveel kost het renoveren van een badkamer. Sanitair Leopoldsburg